Judit korábban ezt írta magáról:

"Az élet véletlen játékaként kezdtem foglalkozni a tűzzománcozás technikáival 1975-ben. Iskolánk, (Budapest, XV. kerület - Újpalota első iskolájában, a Pattogós utcai Általános Iskolában) ahol napközis nevelőként dolgoztam kapott ajándékba egy kemencét. Kíváncsi lettem rá, mit lehet vele kezdeni.

Az első években tanulva tanítottam. Szerencsémre akadtak segítőim is. Somogyi József szobrászművész és dr. Feledy Balázs műtörténész segítségével jutottam el Kátay Mihályhoz, illetve Sisa Józsefhez. Tőlük tanultam a legfontosabb alaplépéseket.

1977-től Zebegényben a Szőnyi István Képzőművészeti Szabadiskola hallgatója, majd demonstrátor, tanársegéd voltam.

1986-tól 1998-ig szintén Zebegényben az Ifjúsági Szabadiskola tűzzománc osztályának tanára lettem.

1996-tól 1999-ig Gödön az Ifjúsági Képzőművészeti Alkotótáborban is tanítottam.

Tanítványaimmal több kiállításon és szakmai bemutatón vettünk rész. Ezért a szakmai tevékenységemért díjaztak a II. és V. Fővárosi Képző- és Iparművészeti Diákbiennálén.

1996-ban a Magyar Alkotóművészek Egyesületétől kaptam köszönetet.

Tanítványaim sikere azt hiszem az én sikerem is, ezért sosem gondoltam, hogy saját munkáimmal lépjek a nyilvánosság elé.

1998-ban a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársainak, elsősorban Nagy Edit bíztatására munkáimmal megjelentem egy csoportos tárlaton. (Nagy Edit vezeti a Külvárosi Szalont.)

1999-ben első önálló kiállításom megrendezését - a Külvárosi Szalonban - is Nekik köszönhetem. Azóta több önálló és csoportos kiállításon is bemutatkozhattam."